Zasto

Imam osjećaj da Milo i Crnogorski patrijarh nisu u Potocarima radi politike, nego imam osjećaj da su oni tamo , ono, srcem sto bi se reklo….

One thought on “Zasto

  1. vasionka

    Patrijarh Crnogorske crkve jeste sigurno, veoma je obrazovan taj čovjek, a iz govora se vidi da ima ljudsko saosjećanje za patnju, nepravdu..
    Milo je komplikovana priča, on jeste ustanovio jedan kriminalni i koruptivni sistem. ALI, u ovom pitanju, mislim da je doživio katarzu i da to nije samo kalkulacija, svojstvena ljudima koji su u stanju oformiti sistem koji, pored pozitivnih aspekata kao što su obnavljanje crnogorske državnosti i raskid veza sa velikosrpskom hegemonijom, ima i naprijed navedene veoma negativne elemente. Na samom početku agresije na Bosnu i Hercegovinu Đukanovićeva uloga je također bila tamna, to se zna (nije se odmah ogradio od zločinačke politike – http://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bs/bh-muslimani-tra%25C5%25BEili-spas-u-crnoj-gori-a-na%25C5%25A1li-smrt/a-4930515), ali je, bar tako mislim, istinski shvatio da je mogao ostati u redovima zla i da je sa tim odlučno prekinuo.
    Kako god Đukanovića istorija bude cijenila u svim bitnim elementima, smatram da je afirmacijom multietničnosti i građanstva u Crnoj Gori, biranjem veza sa NATO-om i EU, umjesto prosrpskog i ruskog uticaja, značajno oslabio projekat velikosrpske hegemonije koji nije okončan.

Komentariši